Orel Challenger 2019 - 4. ročník

11.11.2019 08:54

V neděli dne 10.11.2019 se v Polyfunkčním domě Drslavice konal již čtvrtý ročník tenisového turnaje čtyřher Orel Challenger. Turnaje se jako každý rok zúčastnilo 8 hráčů, kteří byli rozděleni do dvou skupin dle jejich výkonnosti (aktuální formy). Turnaj zahájil starosta Orla Ing. Štěpán Janík, společně se starostou Drslavic Rostislavem Mihlem st., jakožto hlavním sponzorem turnaje.

Ve skupině A poměřili mezi sebou své tenisové dovednosti dvojnásobný vítěz turnaje Šimon Bartoš, zkušený veterán soutěže Jožka Mikláš, které doplnil nováček turnaje Honza Slunečka a pravidelná účastnice Monča Mihlová, která poprvé figurovala v silnější skupině. Z celkového vítězství ve skupině se radoval Honza, který předvedl nejvíce konstantní výkony a defenzivní hrou nutil soupeře k chybám. Do velkého finále společně s Honzou postoupil taky Jožka, který naopak své skupinové soupeře bombardoval dělovým servisem.

Skupinu B obsadili dva nováčci – Tom Hruboš a Teoš Prchlík (nejmladší a nejstarší účastník turnaje), Markéta Smýkalová a předcházející vítěz turnaje Filip Janík. Tom Hruboš potvrdil, že je zápasovým hráčem a ze skupiny postupoval do velkého finále jako vítěz. Druhým postupujícím se stal Filip Janík, který svým soupeřům od začátku ukazoval, že čtyřhra se rozhoduje na síti.

Po skupinové fázi následovalo finále útěchy, tzn. zápas o třetí a čtvrté místo. V něm svedli souboj pár Šimon/Markéta, jejich soupeři byli pár Teoš/Monča. Do zápasu lépe vstoupil první zmíněný pár, který se ujal vedení 4:2. Následovalo zlepšení jejich soupeřů a dotáhnutí stavu na 4:4. Koncovka tohoto střetnutí byla extrémně vyrovnaná a ve znamení spousty shod a výhod. Nakonec se z vítězství radoval pár Šimon/Markéta, kteří obsadili celkově třetí příčku.

Vrchol turnaje bylo velké finále, kde se utkal pár Honza/Filip proti páru Jožka/Tomáš. Zápas, který nabídl spoustu skvělých deblových výměn, byl vyrovnaný až do jeho samotného konce, kdy si hráči do stavu 5:4 drželi svá podání. V desátém gemu sebrali Jožka s Tomášem svým soupeřům servis, vyhráli 6:4 a tím ovládli celý 4. ročník Orel Challengeru. Jožka tak svoji čtvrtou účast proměnil v titul a Tom, který byl nejmladším účastníkem turnaje, všem ukázal, že se s ním musí počítat.

Na závěr turnaje (tak jako každý ročník), si hráči mezi sebou v tajném hlasování vybrali Nejlepšího hráče turnaje. Tím se stal letos Šimon Bartoš. Všichni účastnici byli odměněni věcnými cenami, originálními medailemi a vítězové dostali do úschovy putovní pohár.

Rád bych všem, kteří se na turnaji podíleli, vyslovil svůj dík. Jmenovitě zástupcům Orla panu Janíkovi a Gabrielovi, starostovi Drslavic Rostislavu Mihlovi st., Petru Hrubošovi, který připravil pro hráče turnaje skvělý oběd a nakonec své ženě, která turnaj po celou dobu řídila.

Organizátor turnaje a trenér Orla UB – Rosťa Mihel ml.

Zpět