Tenisový turnaj Orel Challenger 2018 - WINTER

01.04.2018 16:07

Poslední březnový den 31. 3. 2018 byl ve znamení tenisového turnaje čtyřher našich starších žáků, který proběhl v Polyfunkčním domě Drslavice, pod názvem Orel Challenger. Starší žáci byli doplněni o jednoho dorostence a dva mladší žáky. Šlo o vůbec první ročník tohoto turnaje, jehož herní systém je zcela unikátní a jedinečný. Challengeru, který zahájil předseda Orla Ing. Štěpán Janík, se zůčastnilo celkem 8 nadaných svěřenců Orel jednoty Uherský Brod.

Hráči byli rozděleni do dvou výkonnostních skupin po 4, kde mezi sebou svedli zápasy na 1 vítězný set. Z každé skupiny postupovali 2 nejlepší do velkého finále, zbylí 4 hráči si mezi sebou zahráli o celkové 3. a 4. místo, tzv.: finále útěchy.

Po krásných, napínavých a především vyrovnaných soubojích 4. místo obsadili Jožka Mikláš s Albertem Nicolardim, bronzovou medaili vybojovaly slečny Karolína Mitanová a Monika Mihlová. Do velkého finále postoupil pár Šimon Bartoš s Williamem Urbancem, jejich soupeři byli Adam Blaha s Adamem Tarabusem. Finalisté všem divákům i sami sobě ukázali, že do závěrečného souboje nepostoupili náhodou. Svedli totiž dlouhou třísetovou bitvu, na jejímž konci byli šťastnější Šimon s Wildou.

Třešničkou na dortu bylo vyhlášení Nejlepšího hráče turnaje, jehož si zvolili samotní účastníci turnaje. Stal se jím zaslouženě Adam Tarabus, kterému byl udělen pohár s tímto titulem.

Všichni hráči byli odměněni a motivováni do další práce věcnými cenami, které dodala obec Drslavice. Tímto děkujeme za podílení na realizaci našeho turnaje. Díky patří taky starostovi obce Drslavice Rostislavu Mihlovi, který byl jak u zahájení, tak u závěrečného vyhlášení.

Vítězové byli odměněni medailemi s diplomy Orel jednota Uherský Brod, absolutní vítěz si odnesl putovní pohár, který se, jak pevně věříme, vrátí do oběhu co nejdříve a bude o něj svedeno další nespočet skvělých tenisových bitev v dalších ročnících.

Velké poděkování patří paní Mihlové, která přichystala pro účastníky turnaje bohaté občerstvení, panu Mitanovi za fotodokumentaci průběhu celého turnaje a hlavně hlavnímu organizátorovi a trenérovi Orla, panu Rostislavu Mihlovi ml.

 

Zpět