Zhodnocení sezony turnajů smíšených družstev

22.07.2018 08:24

V letošní sezoně náš tenisový oddíl přihlásil do turnajů smíšených družstev historicky největší počet týmů, a to v kategoriích babytenis, mladší žáci, starší žáci a dorost. Jak se týmům dařilo se dozvíte v níže popsaném zhodnocení očima trénérů a kapitánů:

 

Babytenis

Již druhým rokem se zúčastnili naši babytenisté soutěží smíšených družstev, tentokrát pod vedením kapitána Davida Karbana. Tým byl složen z hráčů Tomáš Doležálek, Aneta Karbanová, Matěj Mahdal a Amalia Nicolardi. V celkovém hodnocení z celkem 8 týmů, naši babytenisté obsadili krásné 4. místo s pozitivní bilancí 4 výher a 3 porážek, po výhrách nad Slovanem Hodonínem, Slováckem B., NTC Kyjovem a Tenisovým klubem Bzenec. Všem dětem a kapitánovi gratulujeme k výborným výsledkům.

 

Mladší žáci

Mladší žáci letos nastoupili v poměrně silném složení. V loňské sezóně většina z nich zažila premiéru v soutěžích družstev a toto byla pro ně tedy druhá sezóna. Jako kapitán jsem proto očekával mnohem vyrovnanější souboje s ostatními týmy. Hned první dva turnaje jsme vyhráli. Se Strážnicí to bylo hodně těsné, se Slováckem již přesvědčivé vítězství. Poté následoval souboj s jednoznačným favoritem naší 3. třídy a sice se Zlínem, který potvrdil roli favorita. Úspěšně jim vzdoroval jen Adam Tarabus, který si poté právem odnesl ocenění za nejužitečnějšího hráče sezóny. Velmi zajímavé bylo taky derby s SK Uherský Brod, kdy se soupeř nezachoval vůbec v duchu fair play a několikrát vědomě porušil pravidla pro nasazování hráčů v soutěží družstev. Potvrdilo se tedy pravidlo, že s poctivostí nejdál dojdeš a vyhráli jsme 6:3. Na závěr sezóny se poté bohužel podepsala výrazná absence klíčových hráčů. Když chyběl Kuba Srnec a Tomáš Hruboš. Celkově jsme se umístili na 4 místě z 8, což hodnotím jako velmi krásný výsledek. Za něj bych chtěl poděkovat všem hráčům, kteří se účastnili turnajů a přistupovali k nim svědomitě. Tým mladších žáků má velmi širokou základnu hráčů a neustále je doplňován mladšími tenisty, což je pro budoucí vývoj nepostradatelné. Na další sezónu mám opět velká očekávání, opustí nás jen dva hráči a sice zmiňovaný Kuba Srnec a Monika Mihlová. Naopak z babytenistu přijde talentovaný Tomáš Doležálek. Nechme se překvapit, jak další sezóna dopadne.

Ze San Franciska zdraví a pozdravy posílá kapitán mladších žáků

Martin Smetana

 

Starší žáci

Poslední dubnovou sobotu odstartoval dvouměsíční maraton tenisových smíšených družstev starších žáků mezi sportovními kluby. Naše družstvo starších žáků jednoty Orel UB, jež hraje III. třídu v jihomoravském kraji, bylo rozlosováno do tabulky k týmům TJ Sokol UB, TK Fatra Napajedla, TJ Jiskra Strážnice, TK Kyjov, Sokol Lanžhot B a v poslední řadě Tenis Slovácko z.s. C. Do základní sestavy Orla byli nominováni hráči Šimon Bartoš, Josef Mikláš, William Urbanec, Honza Slunečka a děvčata Karolína Mitanová s Monikou Mihlovou. Tým byl doplněn o několik náhradníků, mezi něž patřili například Adam Tarabus, Michal Javor nebo Markéta Smýkalová. Po vyrovnaných a především konzistentních výkonech naše družstvo vyhrálo celkem 5 z 6 utkání, přemožitele jsme našli, až v podobě TK Fatra Napajedla, s kterými jsme prohráli těsně 4:5 na zápasy. Vzhledem k absolutní vyrovnanosti předních týmů tabulky se i přes jednu prohru podařilo našemu týmu průlomového výsledku našeho tenisového oddílu - umístit se na 1. místě v tabulce a vyhrát skupinu! Jménem celého klubu Orel jednota Uherský Brod chci poděkovat především našim hráčům, kteří se rvali o každý bod a byli vždy připraveni nastoupit a reprezentovat. Speciální uznání patří hráčům Šimonovi a Karolíně, kteří vyhráli všechny zápasy ve dvouhře, Šimon dokonce udržel neporazitelnost i ve čtyřhře. Většina hráčů ze základní sestavy bude příští rok již v kategorii dorostenců, tudíž jsem přesvědčen, že to pro ně bylo rozloučení s kategorií starších žáků nejlepším možným způsobem.

Kapitán družstva starších žáků

Rostislav Mihel

 

Dorost

Prvním rokem se zúčastnili soutěží smíšených družstev taky dorostenci. Již od samotného začátku však tým dorostenců byl značně oslaben o jedničku a hlavní oporu týmu – Adama Blahu, který kvůli zdravotním problémům musel letošní mistrovské zápasy vynechat. Hlavní sestava pod vedením kapitánky Hanky Blahové a zástupce Karla Mikulce byla složena z hráčů Šimon Bartoš, Josef Mikláš, Antonín Tesařík, Filip Janík, Nela Mikulcová a Adéla Vintrová. Družstvo se utkalo s celkem 5 týmy a přes již zmíněnou absenci Adama a zároveň výběr nováčkovské daně jsme obsadili poslední místo v tabulce. Všechna utkání však jednoznačná nebyla, například hned první utkání proti TK Bystřici p.H. B jsme prohráli těsně 4:5. Vyzvednout musíme především výkony Nely Mikulcové, hrající za TK Zlín, v celkovém součtu vyhrála ve dvouhře 4 z 5 utkání.

 

Zpět